Det gick bra idag på kursen också, det är faktiskt riktigt roligt och intressant, så till den grad att jag ser fram emot imorgon. Jag pratade lite med en tjej som kommer från Libanon. Hennes man fick jobb här i Lyon så hon var "tvungen" att avsluta sitt jobb och sina studier i Libanon och flytta hit hon också. Så nu pluggar hon franska för att kunna avsluta sina universitetsstudier här. Hon har varit här i 2 månader nu och tydligen kunde hon inte prata franska alls innan de flyttade hit! Helt sjukt, med tanke på hur pass duktig hon är nu. Grymt imponerade. Hon sa att hela situationen var rätt svår för henne och det kan jag verkligen tänka mig, hon gav upp allting där hemma och följde med hit. Ptja, vad gör man inte för kärleken antar jag...
Om ca 1 månad måste jag åka tillbaka till Sverige i lite mer än en vecka, för att göra antagningsprov och så. Det kommer nog kännas lite konstigt, lite som att semestra där. Jag börjar känna mig mer och mer hemma i den här staden, det börjar kännas mer och mer familjärt. Den är väldigt stor (har ännu inte sett allt) men ändå så pass "bra" storlek att man inte känner sig totalt vilse varje gång man går ut någonstans. Livet här börjar alltså mer och mer kännas som... vad ska man säga... som ett riktigt liv. Ett liv med dagar som man kan strukturera lite. Hittills har det varit en smärre mix, kan man säga, men nu känns det mycket mer stabilt. Riktigt härligt. Igår kom jag att tänka på livet där hemma och det kändes mer främmande för mig än livet här. Om jag liksom börjar tänka på rutinerna hemma i Sverige så känns det rätt långt borta. Att känna såhär efter bara lite drygt 3 veckor antar jag är ett tecken på att jag trivs bra här? Jag tror det.
Efter kursen idag var jag och handlade lite ingredienser till Romains egenpåhittade sallad som han har döpt till "Salade n'importe quoi" (=ungefär "Vad som helst-sallad"), vilket ungefär innebär att man slänger ihop grejer man har hemma till en sallad. Skär till dem lite fint och så och hottar i en skål. Dock finns det ju självklart ett grundrecept i hans Salade n'importe quoi och i detta recept finner man ingredienserna:
- Tonfisk (jag brukar ta runt 100 g)
- Tomat (brukar ta 1 st)
- Mozzarella (1 "boll". Det blir extra gott med buffelmozzarella)
- Majs (typ en burk)
- Riven ost
När jag handlade och tittade ner i min korg efter ett tag såg jag att jag dittills hade lagt i tomater, bananer och jordgubbar. Ni måste alltså, precis som jag, tycka att det har skett en radikal förändring i mina matvaruval. För kanske en vecka sedan skulle det i samma korg istället funnits några förpackningar färdigpizzor och Lindor. I princip. Lite stolt känner jag mig ändå. Vi får se hur länge detta håller i sig.
Ikväll blir det bio; Alice i Underlandet i 3D! Har velat se den jättelänge. Blir nog extra häftigt i 3D också. Kan inte det vara lite jobbigt för ögonen, förresten? Har aldrig sett en hel film i 3D, bara den där djungelfilmen man kan se på Liseberg, men den är typ 20 min lång. Aja, det blir till att bedöma efter bion.
Vi hörs snart igen.
Jenny

Då får du berätta vad du tyckte om filmen sen, jag har inte lyckats tvinga din bror att se den än..vem skall du gå med? Romain eller din nyfunne tyske vän? :)
ReplyDelete